070-3054578

Leverans av köttlådor i november

Leverans av köttlådor i november!

Ring mig och boka din låda. 070-305 45 78
Nya köttlådor kommer vi att leverera 15 och 16/11-2018

Köttlådan kostar 3600 inkl.moms

Utöver köttlådor har vi köttfärs till försäljning, vakuumförpackad och fryst i 1kg förpackningar, det är bara att slå en signal om ni är intresserade.
Vi har även andra stycknings detaljer. Ring eller maila vid intresse av att köpa någon stycknings detalj för att få testa vårt fina kött.

Beställ din köttlåda

Eftersom det endast blir ett begränsat antal köttlådor vid varje leverans ser vi gärna att ni gör en beställning i god tid via telefon eller mail.

Ni når Ingegerd dagtid på telefon 070-305 45 78 eller via mail.

Vårt kött är av högsta kvalitet, kravmärkt och ekologiskt, våra djur är inte uppbundna utan går lösa året om. Djuren äter enbart gräsfoder inget kraftfoder, vilket innebär att köttet innehåller enbart omega 3 fettsyror. Vårt kött är alltså nyttigare och naturligare än kraftfoderuppfödda djur.

Hängmörning ett gammalt hantverk

Förr i tiden var hängmörat kött mycket vanligt. Mörningen gör köttet mört, det är en process som sker inne i köttet med hjälp av dess egna enzymer.

I samband med mörningsprocessen dunstar även vatten från köttet (färskt kött innehåller upp till 75% vatten). Köttet lättar då i vikt med cirka 17%. När du jämför vårt köttpriset med priset i handeln bör man tänka på att man betalar för en hel del vatten. Det hängmörade köttet får en helt annan karaktär och går inte att jämföra med ohängt kött, både vad gäller smak och konsistens.

danielssonia